Over Stof en Spul

 

Stof en spul . from Piet Terpstra on Vimeo.

leonne

Stof en Spul is ontstaan uit plezier. Het plezier dat ik zelf al mijn hele leven beleef aan iets maken met stof, kralen, wol en ander spul én het plezier om anderen te laten ontdekken hoeveel ze zelf kunnen. Kinderen hebben daarbij een speciaal plekje in mijn hart. Ook kinderen die weinig vertrouwen hebben in zichzelf of die nog maar nét in Nederland zijn en zich daardoor niet goed kunnen uiten. In een les ervaren kinderen dat je rust kunt vinden in je drukke dag door spullen door je handen te laten gaan, te focussen op één activiteit, eens terug te kijken op wat je hebt gemaakt en bereikt. 

Hergebruik en reparatie

Geef kinderen een lap stof en ze zetten de schaar er middenin om een piepklein stukje uit te knippen. Mijn plezier is ze op een speelse manier te laten beseffen dat je een klein stukje ook aan de rand kan afknippen, zodat je die lap een volgende keer voor iets anders kunt gebruiken. Goed kijken en kiezen wat je nodig hebt, herstellen wat je nog wilt gebruiken, een nieuwe bestemming geven aan oud textiel, dat hoort vanzelfsprekend bij mijn manier van werken. 

Deskundig en vakkundig

Mijn inhoudelijke kennis van materialen en technieken, de manier waarop ik mijn lessen opbouw, de hulpmiddelen die ik zelf ontwikkel om iets uit te leggen of te oefenen, mijn geduld en de manier waarop ik mijn cursisten feedback geef, maken dat anderen mij omschrijven als deskundig en vakkundig. Stof en Spul is de vorm waarin ik mijn talenten, kennis en vaardigheden heb gegoten. Daardoor valt mijn werk echt samen met wie ik ben.

Ik hoop je plezier te laten beleven aan het ontdekken en ontwikkelen van jouw talent.

Leonne Bogaert