Speel-leren

Kinderen die de taal nog niet beheersen

Kinderen die de Nederlandse taal nog onvoldoende beheersen, kunnen een steuntje in de rug gebruiken. Vaak kunnen deze 'nieuwkomers' thuis niet of nauwelijks oefenen met de taal. Soms is er ook weinig contact met Nederlands sprekende kinderen en volwassenen. Of de druk om snel Nederlands te leren is juist zo hoog, dat er voor spelen onvoldoende ruimte is. En als je je dan ook nog een beetje schaamt om fouten te maken, hoe kom je dan verder?

Speciaal voor die kinderen stelt Leonne Bogaert van Stof en Spul lessen samen. In de lessen, die in het verlengde liggen van wat de school aan taal aanbiedt, staan de mogelijkheden en wensen van dit kind centraal. Als je tekent of experimenteert met stof en spul, komen vanzelf begrippen en uitdrukkingen aan bod. Spelenderwijs oefent het kind de woordjes die het op school leert en die het meebrengt naar de lessen. Met hulp van boeken, puzzels, liedjes, internet of wat je ook maar kunt bedenken, nodig ik het kind uit tot spreken en luisteren. Met heel veel geduld en humor, in de veilige beslotenheid van een individuele les zonder pottenkijkers. Geen huiswerk-les dus, maar op een ontspannen manier het geleerde herhalen en uitbreiden. Een aanmoediging om de taal te vinden waarin het zich kan uitdrukken, zelfvertrouwen te vergroten en een gevonden talent te ontwikkelen.

De lessen van 1 uur kosten € 17,50 en kinderen volgen tenminste één les per week. De voorkeur gaat uit naar 2 lessen per week. Start en stopmoment in overleg. In de schoolvakanties vinden geen lessen plaats. In elke schoolvakantie is een cadeautjesdag: het kind mag met zijn ouder gratis mee met een uitje dat de horizon van de kinderen verbreedt. Dat kan bijvoorbeeld een bezoek zijn aan een film of een museum, of deelname aan een activiteit in de belangstellingssfeer van de kinderen. Neem hier contact op voor meer informatie of aanmelden.